Поради з квартирного переїзду

Міняєте Ви місце проживання вперше або ж переїжджаєте по два рази на рік - так чи інакше Вам знадобляться наші поради, націлені на те, щоб перевезення речей вашої квартири перетворити на успішну й безпечну подію. Отже:

Заздалегідь підготуйтеся. Почніть планувати переїзд своєї квартири не менше, ніж за 2 тижні до встановленої дати переїзду. Підшукайте хорошого перевізника, попросіть родичів доглянути за Вашими дітьми та домашніми тваринами в день переїзду.

Відсортуйте речі. Пам'ятайте, що одним з критеріїв визначення вартості переїзду є обсяг перевезеного майна, тому доцільним буде ретельно перебрати свої речі, щоб не перевозити непотрібне і застаріле.

Подумайте про упаковку. Якщо Ви вирішите упакувати речі самостійно, то заздалегідь запасіться достатньою кількістю надійних пакувальних матеріалів, таких, які пропонує інтернет-магазин «Мурашки». Якщо ж пакувальні роботи Ви доручите професіоналам, то упевніться в якості упаковки, яку вони використовують.

Підготуйте техніку. За день до переїзду відключіть від мережі побутову техніку, розморозьте холодильник; переконайтеся, що в керівництві з експлуатації приладів відсутній пункт про спеціалізоване транспортування.

Підписуйте упаковане. Упаковуючи речі й розбираючи меблі, не забувайте підписувати коробки та складові частини; складайте меблеву фурнітуру в окремі пакети й маркуйте їх.

Перевезіть самі. Речі першої потреби, документи та цінні речі перевезіть самостійно, щоб виключити можливість їх втрати серед решти майна.
Подбайте про страхування. Пам'ятайте: застрахований - значить, спокійний, тому не нехтуйте страхуванням майна, в першу чергу, це Ваша гарантія надійності та безпеки переїзду.